Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Ancheta în cazul exploziei de la Restaurantul Beirut s-a încheiat. Află...

Constanța: Ancheta în cazul exploziei de la Restaurantul Beirut s-a încheiat. Află ce au decis procurorii!

DISTRIBUIȚI

138939 – 06082015 – Dosarul în care procurorii au anchetat incendiul produs în Restaurantul Beirut din Constanța a fost trimis în instanță.

În rechizitoriu, procurorii arată că în 2013, fără autorizaţie de construire și fără o expertiză tehnică, restaurantului Beirut i-a fost adăugat încă un etaj.  Responsabil cu această decizie este George Karam, administratorul S.C. Middle East Partners S.R.L, care, împreună cu Constantin Pavel şi S.C. Tinel Cristi S.R.L..De asemenea, Dumitru Jurcă (instalator autorizat) a pus şi menţinut nelegal în funcţiune instalaţia de utilizare a gazelor naturale a restaurantului, cee ace în 2014 a dus la producerea dezastrului – distrugerea clădirii în care funcționa restaurantul, degradarea clădirii nr. 122 din acelaşi bulevard, a unui alt imobil învecinat,  moartea a trei persoane şi vătămarea corporală a altor două.

Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat că inculpatul George Karam, sprijinit de Constantin Pavel şi Dumitru Jurcă, nu a luat măsuri de securitate în muncă la faza de execuţie şi exploatare a construcţiei şi instalaţiilor Restaurantului Beirut, iar în 2013 nu a luat măsuri legale cu ocazia reviziilor periodice, menţinând şi asigurând utilizarea nelegală a instalaţiei de gaze.

Cercetările au relevat şi faptul că George Karam angajase 11 persoane fără contract de muncă, iar în perioada martie 2011 – noiembrie 2013, împreună cu Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu şi Florentina Coroianu Gica, de asemenea, inculpați în acest dosar, au întocmit în fals 18 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe care le-au folosit cu ocazia a trei verificări efectuate de  ITM Constanţa.

De asemenea, Florin  Iordache şi Mihaela Zdru, împreună cu George Karam au falsificat 20 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă.

De menţionat este faptul că elementele constitutive ale infracţiunilor de distrugere din culpă în formă agravată ce au produs un dezastru reţinute în sarcina inculpaţilor absorb infracţiunile de ucidere din culpă şi respectiv vătămare corporală din culpă.

Procurorii au menţinut sechestrul aplicat asupra bunurilor inculpaţilor şi a persoanei responsabile civilmente, precum şi asupra sumelor de bani aflate în conturile celor două persoane juridice inculpate.

 Cercetările au fost efectuate de procurori cu sprijinul unor lucrători ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, precum şi cu lucrătorii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IJP Constanţa.

În anchetă, procurorii au primit sprijin din partea SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.