Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Fostul şef al Vămilor din judeţul Constanţa, trimis în judecată

Constanţa: Fostul şef al Vămilor din judeţul Constanţa, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 139244 – 20082015 –  Procurorii DNA Constanta l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Bogdan Vilsan, fost director executiv in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale pentru abuz in serviciu.

            Potrivit unui comunicat al DNA, au mai fost trimisi in judecata Silviu Albescu, administrator al SC Mad Expert Intl SRL si aceasta firma, pentru folosire de acte falsificate si evaziune fiscala.

            Potrivit procurorilor, la datele de 23 respectiv 29 decembrie 2011, cu ocazia si sub aparenta falsa a efectuarii a doua operatiuni de aprovizionare a doua nave cu cantitatea totala de 74,866 tone motorina, in valoare totala de 80.480,95 dolari, Albescu Ioan Silviu si SC Mad Expert Intl SRL au derulat operatiuni comerciale fara a le inregistra in contabilitatea societatii si fara a calcula si declara la termen impozitele si taxele aferente acestor operatiuni, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit, a taxei pe valoarea adaugata si accizelor pentru produse energetice.

            Acest lucru a fost posibil prin schimbarea destinatiei initiale a produselor energetice sustrase de sub supraveghere vamala din antrepozitul vamal de depozitare si comercializarea acestora pe piata interna fara plata obligatiilor fiscale, fara a detine atestatul de inregistrare pentru comercializarea produselor energetice, afirma DNA.

            In acelasi context, la aceleasi date, cei doi au folosit in relatia cu Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Constanta documente vamale de transport si comerciale falsificate, cu scopul de a sustrage de sub supravegherea vamala cantitatea respectiva de motorina.

            Procurorii sustin ca, in aceeasi perioada, Valsan Bogdan, in calitate de director executiv in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Constanta, dupa ce a fost sesizat cu referatul intocmit de unul dintre subordonatii sai si inregistrat la 12.01.2012, din care rezulta ca SC Mad Expert Intl SRL folosise in relatia cu institutia respectiva mai multe inscrisuri falsificate si sustrasese de sub supravegherea vamala o cantitate de motorina, nu a indeplinit niciunul din actele la care era obligat intr-o asemenea situatie, producand astfel vatamari drepturilor si intereselor legitime ale statului roman, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru cei doi coinculpati.

            Potrivit rechizitoriului, Albescu Ioan Silviu si SC Mad Expert Intl SRL au prejudiciat bugetul statului cu suma totala de 265.356 lei, reprezentand taxa pe valoare adaugata – 90.619 lei, accize la produse energetice datorate in vama – 114.324 lei si impozit pe profit – 60.413 lei.

            Pana in prezent, desi i s-a solicitat acest lucru, Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a comunicat daca se constituie sau nu parte civila in prezenta cauza, precizeaza DNA. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.