Acasă Externe Grecia: Parlamentul a aprobat acordul cu creditorii internaţionali

Grecia: Parlamentul a aprobat acordul cu creditorii internaţionali

DISTRIBUIȚI

Grecia-Parlament139102 – 14082015 – Parlamentul grec a aprobat, vineri dimineaţa, acordul tehnic cu creditorii internaţionali privind un al treilea plan de ajutor pentru ţară, potrivit  AFP şi Reuters. Deşi parlamentul trebuia să decidă joi seara, dezbaterea a durat întreaga noapte.

          Premierul Alexis Tsipras a reuşit cu uşurinţă, cu sprijinul opoziţiei, să depăşească pragul de 151 de voturi necesar în Legislativul cu 300 de membri pentru a obţine aprobarea acordului tehnic cu creditorii.

          Tsipras a supravieţuit cu această ocazie unei revolte în propriul partid, Syriza.

          Dezbaterile din Parlamentul grec au fost blocate în cursul nopţii din cauza unor chestiuni de procedură, întârziind votul asupra acordului încheiat cu creditorii ţării.

          Premierul le-a cerut practic deputaţilor să aprobe un plan de salvare financiară a Greciei, care presupune o înăsprire a fiscalităţii, o reducere a cheltuielilor publice şi privatizări. Pentru toate acestea, statul elen ar urma să primească un nou împrumut de aproximativ 85 de miliarde de euro, acesta fiind al treilea program de salvare a Greciei.

          Documentul trebuia adoptat înainte de reuniunea de vineri a miniştrilor de Finanţe din zona euro, care urmează să aprobe acordul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.