Acasă Sud-Vest Mehedinti Iaht sub pavilion austriac, salvat de poliția de frontieră

Iaht sub pavilion austriac, salvat de poliția de frontieră

DISTRIBUIȚI

politia de frontiera – 139120 – 17082015 –   Doi austrieci aflați pe un velier care eșuase pe Dunăre în dreptul portului Gârla Mare (Mehedinți) au fost salvați de poliția de frontieră. Din cauza curentului puternic şi apelor scăzute ale Dunării, ambarcaţia de agrement eşuase în bancul de nisip şi se afla in împosibilitatea de a naviga. Patrula poliției de frontieră care supraveghea frontiera de stat pe fluviul Dunărea a observat în zona localității Gârla Mare velierul sub pavilion austriac, eşuat pe un banc de nisip, la bordul căruia se aflau două persoane care cereau ajutor.

Ajunşi lângă ambarcațiune „Vitrieul”, poliţiştii de frontieră au constatat că  velierul era înclinat pe partea stânga, fiind în pericol să se răstoarne. Cele două persoane, cetăţeni austrieci, le-au spus poliţiştilor de frontieră că în momentul ridicării ancorei curentul puternic cauzat scăderea apelor  Dunării, precum şi o funcţionare greşită a sonarului, le-a împins velierul în bancul de nisip. Cu ajutorul unei parâme, prin mai multe manevre de navigaţie şi cu multă atenţie pentru a evita eventualele avarii la sistemul de guvernare al velierului, poliţiştii de frontieră au repus vasul pe linia de plutire şi l-au remorcat în siguranţă pe şenalul navigabil.

Cei doi cetăţeni austrieci, o femeie și un bărbat, plecaţi în croazieră din Linz, având ca destinaţie portul Ruse, şi-au  putut continua călătoria. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.