Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Inspectori şcolari sancționaţi pentru transferurile ilegale

Inspectori şcolari sancționaţi pentru transferurile ilegale

DISTRIBUIȚI

 139240 – 20082015 –  Doi inspectori școlari au fost schimbați, iar alți doi, cercetați disciplinar, în urma verificărilor Corpului de Control al ministerului Educației.

            Într-o intervenție telefonică la B1 TV, ministrul Educațiai, Sorin Cîmpeanu a declarat că în urma controlului s-au descoperit inclusiv cazuri în care în acte doi frați născuți în ani diferiți erau trecuți ca gemeni.

            ”În județul Bihor, sunt 124 de cazuri fără justificare. La nivelul județului bihor s-a găsit o noă accepțiune a ideii de gemeni. Au fost trecuți ca gemeni, copii născuți in ani diferiți.(…) Erau frați care au învățat în aceeași clasă, erau trecuți ca gemeni, dar erau născuți în ani diferiți”, a explicat minstrul. La Bihor, inspectorul general a fost schimbat din funcție, pentru că am considerat că nu poate asigura un management conform așteptărilor”, a explicat ministrul.

            ”În Prahova rămân 208 cazuri fără justificare. Inspectorul general a fost schimbat din funcție. În Neamț, 130 de cazuri care nu au justificare. În Neamț, inspectorul genenral este promovat prin concurs, deci nu poate fi schimbat pe loc, dar se derulează cercetarea dusciplinară și in funcție de rezultate se vor lua măsurile care se impun (…) La Brăila, 29 de situații care, în opinia Corpului de Control nu au justificare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

            Ministrul Educației a mai precizat că este vorba despre o cercetare preliminară și că alături de cerecetarea disciplinară se vor derula și cerectari ale organelor de cercetare penală pentru situațiile de transferuri fără justificare. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.