Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Mohammad Munaf a fost adus în România

Mohammad Munaf a fost adus în România

DISTRIBUIȚI

 139414 – 27082015 –  Irakianul Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de inchisoare pentru rapirea ziaristilor romani, a fost adus in Romania, a anuntat Administratia Prezidentiala.

            Președintele Klaus Iohannis a transmis joi o declarație referitoare la acțiunea autorităților statului român de aducere în țară a lui Mohammad Munaf.

            “Autoritățile statului român au finalizat astăzi demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetățean irakian și american, cu aducerea în țară a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetățeni români, se află în prezent în custodia Poliției Române. Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituțiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Felicit Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, precum și celelalte instituții din cadrul sistemului național de prevenire și combatere a terorismului, care și-au adus contribuția pe dimensiunea externă, pentru ampla operațiune desfășurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni și externi. Efortul autorităților române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovați în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români în Irak, în anul 2005, să își ispășească pedeapsa în România, conform sentinței judecătorești. Reafirm încă o dată sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului”,arată şeful statului în declaraţie – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.