Acasă Centru Mures Mureș: Vinurile românești degustate de experți internaționali

Mureș: Vinurile românești degustate de experți internaționali

DISTRIBUIȚI

139392 – 27082015 –  Vinurile româneşti vor fi evaluate, în premieră, de experţi internaţionali. Evenimentul are loc în satul Cund din judeţul Mureş. Juriul internaţional va evalua nu mai puţin de 250 de vinuri de top din România.

Rezultatele evaluării vor fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania”- prima ediție a Cărții Vinurilor din România și Republica Moldova, carte care va apărea în toată lumea. De altfel, ideea întregului proiect este promovarea vinului românesc peste hotare.

            Juriul international este format din opt experţi în domeniu din ţară, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Franţa şi Coreea. Între aceştia se numără şi trei Masters of Wine, un titlu rar şi de prestigiu (sunt doar 320 de oameni care deşin această titulatură în întreaga lume), notează Digi24.

            Presedintele juriului, Marinela Vasilica Ardelean, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniul vinurilor din ţară, a fost în toate cramele din România şi Moldova în lunile anterioare şi a făcut o preselecţie a celor mai bune soiuri.

            Experţii vor degusta vinurile şi le vor nota, fără să cunoască provenienţa lor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.