Acasă Externe NATO, gata să intervină pentru a opri exodul migranţilor

NATO, gata să intervină pentru a opri exodul migranţilor

DISTRIBUIȚI

 139446 – 28082015 –  Fortele NATO se declara pregatite sa intervina in Mediterana pentru a opri traficul de persoane de pe coasta Libiei catre tarmul european, daca oficialii UE vor adresa o solicitare in acest sens.

            Este a doua oferta facuta de Alianta Nord-Atlantica, dupa ce secretarul general Jens Stoltenberg a facut clara disponibilitatea NATO in acest sens, in cursul summit-ului pe teme de migratie desfasurat in primavara acestui an, relateaza EUObserver.com.

            Intre timp, Inaltul Reprezentant UE pe probleme de Politica Externa, Federica Mogherini, a anuntat ca operatiunea navala derulata de Uniune in Marea Mediterana este pe punctul de a trece la al doilea nivel.

            EUnavfor Med, operatiunea coordonata de fortele navale ale statelor europene in Marea Mediterana a debutat inca din luna iunie a acestui an, dar in prima faza navele de patrulare au procedat doar la identificarea ambarcatiunilor folosite de traficantii de persoane.

            Discutiile pentru trecerea in faza a doua a operatiunii sunt asteptate sa inceapa saptamana viitoare la Luxemburg.

            Pasul urmator pentru navele de patrulare Cavour- Italia, Enterprise- Marea Britanie, alte doua fregate germane, submarinele britanice si avioanele de recunoastere franceze, italiene si luxemburgheze va consta in oprirea ambarcatiunilor si perchezitionarea lor. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.