Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti O inițiativă curajoasă: Interzicerea reclamelor la medicamente și farmacii

O inițiativă curajoasă: Interzicerea reclamelor la medicamente și farmacii

DISTRIBUIȚI

 139132 – 17082015 –  Senatorul UDMR Alexandru Vegh dorește interzicerea legală a reclamelor la radio şi televiziune pentru medicamente şi farmacii. El consideră că oamenii sunt înşelaţi de reclame, iar iniţiativa sa va conduce la însănătoşirea populaţiei, la scăderea preţurilor la medicamente şi la responsabilizarea românilor.

Proiectul de lege a fost depus în primăvară, dar până la începerea vacanţei parlamentare nu a trecut prin comisiile de specialitate. Prin iniţiativa sa, Vegh vrea să interzică reclamele la medicamentele care nu necesită prescripţie medicală (OTC-uri), dar şi la farmacii. Potrivit senatorului, oamenii ar trebui să fie informaţi de medicul de familie cu privire la medicamentele noi apărute pe piaţă. ”Nu sunt specialist în domeniu, nu am pregătire medicală, dar în momentul de faţă nu cred că este nevoie de o altă iniţiativă privind eliberarea medicamentelor, acest lucru este reglementat doar trebuie aplicat corect. Dar cred cu tărie că prin interzicerea reclamelor cetăţenii români vor fi mai responsabili şi se vor adresa medicului ori de câte ori au nevoie, dacă doriţi şi în scop preventiv şi să nu se mai uite la reclame comerciale”, a declarat parlamentarul.

”Dacă se doreşte o societate cu oameni sănătoşi, propun acestor entităţi să se reorienteze spre alte tipuri de reclame (efectele pozitive ale sportului, mişcarea, alimentaţia sănătoasă etc.) mai ales în condiţiile în care foarte mulţi, începând de la copii, zilnic petrec multe ore în faţa calculatorului. De unde credeţi că au apărut mulţi bolnavi de diabet şi cu preponderenţă în rândul copiilor? Credeţi că interzicerea reclamei îi va responsabiliza pe români să meargă mai des la medic în scopuri preventive, sau, dimpotrivă, lipsa mesajelor comerciale adresate îngrijirii sănătăţii îi va ţine şi mai departe de cabinetul medical?”, se întreabă senatorul UDMR. PROMPT MEDIA

foto:ziarulring.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.