Acasă Politic Prahova: Fostul primar Iulian Bădescu scapă de arest

Prahova: Fostul primar Iulian Bădescu scapă de arest

DISTRIBUIȚI

138882 – 05082015 – Fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, aflat in arest preventiv din luna martie, va fi plasat sub control judiciar in dosarul legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nefiind definitiva, informeaza Hotnews.ro.

            Judecatorii instantei supreme au admis, marti, cererea lui Badescu de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura mai usoara si au dispus plasarea acestuia sub control judiciar. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata.

            Iulian Badescu a fost trimis in judecata in luna mai, el fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

            In acelasi dosar, au fost deferite justitiei, sub control judiciar, doua angajate ale Primariei Ploiesti, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, si jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz in serviciu in forma continuata.

            Ancheta in acest dosar a vizat, initial, faptele de abuz in serviciu si luare de mita intr-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ea fiind ulterior extinsa de procurori si pentru fapte care au fost comise de Iulian Badescu in perioada in care acesta a fost senator, dar si in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

            In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara ‘Lupii Galbeni 2012’ Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

            Totodata, fostul primar al Ploiestiului este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

            Reprezentantul in cauza este chiar finantatorul Petrolului Ploiesti, Daniel Capra, care este si denuntator in cauza.

            De asemenea, Iulian Badescu este acuzat in acest dosar si de comiterea unor fapte penale in mandatul de senator pe care l-a detinut in perioada 2008-2012. Astfel, DNA arata ca, in perioada 2012 – 2013, Badescu, in calitate de parlamentar si ulterior primar al Ploiestiului, a desfasurat in mod repetat, in numele unor societati comerciale pe care le controla in fapt, activitati cu titlu oneros, producatoare de venituri pentru sine, incompatibile cu cele doua functii detinute succesiv.

            Procurorii DNA Ploiesti au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Iulian Badescu, Oana Iacob si Iulia Alexandru, iar Primaria Ploiesti s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 8.000.000 lei.

            Iulian Badescu a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie, iar cateva zile mai tarziu acesta a demisionat din functia de primar al Ploiestiului, dar si din toate functiile pe care le detinea in PSD, renuntand inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

            Badescu a mai fost trimis in judecata, alaturi de Sebastian Ghita, intr-un dosar privind obtinerea de fonduri de la bugetul local de catre o asociatie sportiva sustinuta de deputat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.