Acasă Politic Rep. Moldova: Captură impresionantă de heroină la frontiera cu România

Rep. Moldova: Captură impresionantă de heroină la frontiera cu România

DISTRIBUIȚI
trafic_heroina

 – 139052 – 12082015 – Vameşii din Rep. Moldova au depistat într-un camion 136,50 kg de heroină, aceasta fiind cea mai mare captură de heroina depistată vreo dată în țara vecină la frontieră, potrivit Unimedia.md.GiurgiulestiLa ieşirea din Rep. Moldova, la punctul vamal “Giurgiuleşti-Galaţi”, s-a prezentat un camion frigorific înmatriculat în Bulgaria, care conform actelor se deplasa din Ucraina spre Bulgaria, tranzitând  Rep. Moldova. Acesta transporta  21 tone de teracotă cu o valoare derizorie și pe un itinerar ilogic, care a creat suspiciune vameşilor.

Transportul a fost supus unui control minuţios inclusiv cu echipamentul de scanare cu razele  „X-Ray”.

Ulterior, după identificarea unor locașuri suspecte în construcția unităţii frigorifice, în control au fost antrenaţi şi cîinii anti-drog ai Serviciului Vamal, care au semnalat prezența drogului în locașurile suspecte. Ca urmare s-a decis descarcerarea unităţii de transport.

Contrabandiștii au prelucrat drogurile tăinuite cu substanță de piper de culoare roșie, cu miros înțepător pentru a duce în eroare câinii anti-drog. Totodată locașul  de tăinuire a fost acoperit cu folii de plumb pentru ca utilajul de scanare să nu detecteze prezența drogurilor.

Vameşii au extras din locurile de tăinuire 253 pachete cu heroina cu greutatea brută de 136,50 kg, care au fost tăinuite de control vamal.

Valoarea estimată a drogurilor este între 10 şi 20 milioane de euro.

În acest caz, Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pentru contrabandă de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari, iar persoanele care vor fi găsite vinovate riscă o sancțiune cu închisoare de până la 10 ani.

Şoferul camionului a fost reţinut pentru 72 de ore. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.