Acasă Politic România pierde din nou la Curtea de Arbitraj de la Paris

România pierde din nou la Curtea de Arbitraj de la Paris

DISTRIBUIȚI

139268 – 21082015 –  România a pierdut încă un proces la Curtea de Arbitraj de la Paris Este vorba despre procesul cu nemţii de la E.ON, informează Zf.ro.

În acest dosar statul român cerea despă­gubiri de 33 de milioane de euro, însă instanța a decis că România trebuie să achite chel­tuieli de judecată de 1,8 milioane de euro făcute de apărarea nemţilor. Asta pentru că unspre­zece din cele 14 capete de acuzare cu care s-a dus statul la Paris erau deja prescrise, arată sursa citată.

„Este impropriu spus că noi am piedut acest proces, dar aceasta a fost sen­tinţa”, spune Adrian Moldoveanu, directorul general al Societăţii de Ad­ministrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), entitate aflată în subordinea Ministerului Energiei.

SAPE a fost înfiinţată anul trecut, înainte de înce­perea procesului de listare a Electrica, şi a preluat pachetele minoritare ale statului în companiile pri­vatizate de distri­buţie şi furnizare a energiei, in­clusiv toate activele sau datoriile care ar putea re­zulta din litigiile şi disputele în care era implicată Elec­trica la acel moment împotriva Enel, E.ON şi CEZ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.