Acasă Externe Turcia: Val de atentate după sosirea avioanelor militare americane

Turcia: Val de atentate după sosirea avioanelor militare americane

DISTRIBUIȚI

– 139005 – 10082015 – Consulatul SUA din Istanbul a fost vizat, luni, de tiruri de armă. Doi indivizi au deschis focul asupra clădirii oficiale americane. Cu câteva ore mai devreme, o secţie de poliţie din Istanbul a fost ţinta unui atac cu bombă, relatează Rfi.ro.

          Două persoane au murit într-o explozie lângă un comisariat de Poliţie din Istanbul. În sud-estul Turciei, patru poliţişti au fost ucişi, iar un soldat a murit în urma atacului asupra unui elicopter.

         atentate_Istanbul Atacatorii consulatului american au fugit după ce poliția a ripostat, informează biroul turc al canalului CNN. Conform primelor informaţii, nu există victime ale atacului.

          Cei doi atacatori implicați în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat și o femeie.

          În atentatul cu bombă produs cu câteva ore mai devreme asupra unei secţii de poliţie, cel puţin 7 oameni au fost răniţi, între care cinci poliţişti.

          Evenimentele au loc la mai puţin de o zi după ce şase avioane de vânătoare americane au sosit la o bază aeriană din sudul Turciei, pentru a se alătura coaliţiei conduse de către Statele Unite împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

          În plus, Turcia se aflat în stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unei serii de atacuri aeriene împotriva combatanților extremişti din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.