Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti UNPR iniţiază discuţii pentru modificarea Codului Penal

UNPR iniţiază discuţii pentru modificarea Codului Penal

DISTRIBUIȚI

 139300 – 24082015 –  UNPR îşi propune iniţierea discuţiilor cu toate partidele politice parlamentare pentru susţinerea şi adoptarea cât mai rapidă a modificărilor la Codul Penal.

            Președintele UNPR, Gabriel Oprea, l-a mandatat pe Eugen Nicolicea, ministru pentru Relația cu Parlamentul, să se ocupe de aceste discuţii, scrie Puterea.ro.

            „La începutul lunii august 2015, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un proiect de modificare a Codului penal prin care propune sancțiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra polițiștilor. Astfel, la data de 5 august 2015, la inițiativa ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a fost elaborat un proiect de modificare a articolului 257 — Ultrajul și a articolului 279 — Ultrajul judiciar, în sensul majorării pedepselor pentru aceste fapte, cu scopul de a descuraja acțiunile violente îndreptate împotriva reprezentanților autorității statului”, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.

            Astfel, propunerile legislative se referă la faptele comise asupra unui polițist, jandarm, procuror sau judecător, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții. Faptele urmează a se sancționa cu pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune, ale cărei limite se majorează cu două treimi. Totodată, proiectul de modificare include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcționari publici care îndeplinesc funcții ce implică exercițiul autorității de stat.

            Discuțiile cu partidele politice parlamentare vor începe în aceste zile astfel încât această inițiativă legislativă să fie adoptată în sesiunea parlamentară de toamnă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.