Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Comandament de iarnă comun între ELCEN și RADET

București: Comandament de iarnă comun între ELCEN și RADET

DISTRIBUIȚI

140146 – 29092015 –  ELCEN și RADET vor înființa în această iarnă un comandament comun pentru asigurarea agentului termic către populație. Potrivit directorului ELCEN, Marcel Nicolaescu, citat de Radio România Atualități, Primăria Capitalei trebuie să aloce până la sfârșitul anului aproximativ 450 de milioane de lei în contul RADET entru plata unei părți din datoriile către producătorul de energie termică. Nicolaescu a mai afirmat că ELCEN este de acord să semneze un protocol cu Primăria Capitalei pe o perioadă de 10 ani pentru eșalonarea datoriei istorice de 3,6 miliarde de lei cu condiția ca până la sfârșitul anului municipalitatea să plătească 200 de milioane de lei. În plus, municipalitatea ar mai trebui să asigure încă 140 de milioane de lei reprezentând diferența de tarif  pe care municipalitatea s-a angajat că o suportă pentru populație.

Directorul general al ELCEN Marcel Nicolaescu a declarat astăzi că este într-o situație tensionată cu principalii furnizori de gaze naturale din cauza datoriilor acumulate.

Nicolaescu spune că a ajuns la un acord împreună cu Romgaz pentru eșalonarea datoriei de 362 milioane de lei pe o perioadă de 2 ani astfel încât să nu fie întreruptă, după data de 15 octombre, furnizarea de gaze astfel încât bucureștenii să beneficieze în continuare de apă caldă și căldură în sezonul de iarnă.PROMPT MEDIA

foto:cronicaromana.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.