Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti 65.000 de profesori navetiști pot primi decontul transportului de la Ministerul Educației

65.000 de profesori navetiști pot primi decontul transportului de la Ministerul Educației

DISTRIBUIȚI

 139548 – 02092015 – Marți, 2 septembrie, Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților a votat propunerea PNL de a deconta transportul profesorilor din finanțarea de bază, adică de la Ministerul Educației. Legea votată astăzi prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Una dintre problemele serioase cu care se confruntă peste 65.000 de cadre didactice este faptul că autorităţile locale refuză sau nu-şi permit să deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria. În această situaţie sunt, în general, profesorii navetişti din comunităţile sărace. Primăriile sărace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar.

Decontarea abonamentelor lunare de către autoritățile locale înseamnă, până acum, în opinia deputatului libaral Raluca Turcan, întârzieri garantate la plata decontărilor, discriminarea cadrelor didactice care lucrează în comunități sărace și încălcarea dreptului constituțional la învățătură. Din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit.

PNL face un apel către toate partidele ca votul dat în Comisia pentru învățământ să fie susținut în plenul Camerei Deputaților și ca această măsură, cu impact direct asupra reducerii abandonului școlar, să reprezinte o prioritate în structurarea finanțărilor făcute de Ministerul Educației Naționale. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.