Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti COTAR cere ministrului Iulian Matache stoparea corupției și incompetenței din minister

COTAR cere ministrului Iulian Matache stoparea corupției și incompetenței din minister

DISTRIBUIȚI

139546 – 02092015 – Confederația C.O.T.A.R. cere ministrului Transporturilor stoparea imediată a corupției si incompetenței angajaților din minister care, deși nu au această calitate, participă ca examinatori la atestarea personalului care activează în domeniul transportului rutier.

           În mod direct, solicitarea COTAR o vizează pe Adriana Kalapis, director al Direcției Rutiere.

”După cum bine cunoașteti, de la comisiile de dialog social la care ați participat, angajați ai Directiei Rutiere în frunte cu directoarea Adriana Kalapis și ai Autorității Rutiere Române, care nu au calitatea solicitată de art. 67 al OG 27/2011, fac parte din comisiile de examinare a personalului care activează în domeniul transportului rutier.

           Comportamentul discreționar al domanei director Adrianei Kalapis și al unor examinatori agreați de aceasta, care favorizează anumite centre de pregătire profesională la care examenele sunt formale, (cursanții le evită pe celelalte) este un mijloc de manipulare a piaței de pregătire profesională și de obținere a unor venituri frauduloase în avantajul lor. În sprijinul acestei afirmații vă rugăm să analizați gradul de promovabilitate la examen și numărul de cursanți, rezultatul vă va indica stimate domnule ministru, care Centre de pregătire profesională în transporturi (CPPPTR) au o relație preferențială cu directoarea Adriana Kalapis. Sumele săptâmânale încasate de Adriana Kalapis, ca plată a examenului sunt la nivel de peste 3000 de euro, aceasta reprezentând numai o parte infimă din veniturile ilicite ale doameni director obținute din activitatea în Comisiile de atestare profesională. Pentru a vă convinge, cereți Corpului de control al Ministerului să verifice Declarația de avere a doameni director. Conform documentelor pe care le deținem, dânsa examinează 1.000 de probe în săptămânile slabe, iar o probă nu este plătită cu mai puțin de 10 lei în cazul doameni director, conform declarației celor care susțin aceste probe profesionale, și pe care suntem hotărâți să le prezentăm DNA în cazul în care nu veți reacționa”, se arată într-un comunicat primit la redacție.

           COTAR arată că de mai bine de un an de zile a solicitat punerea în aplicare a legii privind examinarea personalului care activează în domeniul transportului rutier, prin clarificarea a unui minim de aspecte solicitate expres de art 67 al OG 27/2011 (condițiile de studii, experiența, pregatirea profesională necesară specialiștilor în domeniul transportului care fac parte din comisiile de examinare sau cuantumul tarifului plătit de candidat pentru examen), astfel încât să se creeze premizele concurenței loiale în piața de pregătire profesională și asigurarea unui corp de examinatori profesioniști, care să aducă în circulația rutieră personal calificat, cunoscător al normelor europene de transpor, al legislației europene în domeniu.

”Examinarea superficială și făcută de personal necalificat, precum doamna director, conduce la introducerea în circulația rutieră a unor persoane care, zilnic, provoacă acidente și pierderi materiale societăților de transport”, se mai arată în comunicat.

”Ca urmare a schimbării miniștrilor, pe bandă rulană, a condus la creare unei anormalității în ministerul pe care-l conduceți, iar precizările solicitate de legiuitor și de noi nu sunt pe placul multor oportuniști care au mai rămas în minister, deși miniștrii se schimbă, așa cum e cazul doamnei director Adriana Kalapis care are interes personal să nu promoveze actul normativ menționat, dânsa fiind una dintre persoanele care nu îndeplinește condițiile necesare încadrării cerinţelor art. 67 alin (3),al OG 27/2011 privind participarea specialiștilor în domeniul transporturilo rutiere, ca membrii în comisiile de examinare în vederea atestării profesionale.

Pentru a-și argumenta poziția, președintele COTAR Vasile Ștefănescu, semnatarul materialului, arată că Adriana Kalapis nu are pregătire în legătură cu domeniul transportului rutier, nu are activitate care să se consemneze ca vechime în domeniul transporturilor rutiere şi nu are specialiazare în domeniul transporturilor rutiere, singurele elemente care o recomandă pentru prezența în comisiile de examinare fiind susținerea politică.

”Plecând de la premiza că ați fost informat greșit referitor la aspectele semnalate, vă rugăm să dispuneți Direcției Rutiere și ARR efectuarea actului de examinare fără plată (centrele de pregătire profesională neavând cadrul legal de a remunera actul de examinare) până la promovarea normelor de aplicare a art.67 al OG 27/2011, cercetarea prin Corpul de control a aspectelor prezentate și înștiințarea organelor de anchetă penală asupra actelor de abuz în serviciu, fals intelectual și mită în privința directoarei Adriana Kalapis, destituirea din funcția publică a directoarei Adriana Kalapis, interzicerea participării ca membri ai comisiilor de examinare a persoanelor care nu au calitatea de specialiști în domeniul transporturilor rutiere și elaborarea imediată a normelor privind examinarea cu respectarea principiilor enumerate în preambulul scrisorii noastre”, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.