Acasă Centru Brasov Antrenament pentru limitarea pătrunderii adversarului pe teritoriul naţional

Antrenament pentru limitarea pătrunderii adversarului pe teritoriul naţional

DISTRIBUIȚI

139885 – 18092015  –  Peste 1.200 de militari, cu aproximativ 300 de mijloace tehnice, de la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, Baza 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu” se vor antrena astăzi, în Poligonul Cincu, în cadrul secvenţei „Executarea operaţiei de apărare pentru limitarea pătrunderii adversarului pe teritoriul naţional”,parte a exercițiului  HISTRIA 15 .

Vor fi folosite transportoare blindate, tancuri, sisteme antiaeriene, mijloace de transport şi logistice,  MiG-uri 21 LanceR, elicoptere IAR-330 Puma Socat şi IAR-330 Puma în configuraţie pentru evacuare medicală.

HISTRIA 15, desfășurat simultan în mai multe poligoane și terenuri de instrucție din țară, este un exercițiu combinat de comandament și cu grupe în teren.

În perioada 7-18 septembrie, aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul inter-instituţional, HISTRIA 15.

Exerciţiul, condus de MApN, prin Statul Major General, are ca scop antrenarea structurilor de conducere şi execuţie la nivel naţional pentru planificarea şi executarea unei game diversificate de misiuni. HISTRIA 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale şi în corelaţie cu prevederile Cartei ONU şi articolelor 3, 4 şi 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, vor participa la activitatea practică a exerciţiului HISTRIA 15, din Poligonul Cincu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.