Acasă Sud Arges Argeș: HOLCIM, pus la colț de ecologiști

Argeș: HOLCIM, pus la colț de ecologiști

DISTRIBUIȚI

 139550 – 03092015 – În câteva zile, în Muscel va fi prezentă o echipă de la Greenpeace România, cu un scop precis: evaluarea stării dezastruoase a muntelui distrus de exploatarea masivă a calcarului, cauză care, coroborată cu arderea deşeurilor la combinatul de ciment, a generat modificări ale climei în zonă. Al doilea motiv care îi aduce din nou în nordul judeţului pe ecologişti îl reprezintă hala cu deşeuri periculoase abandonată de patronul de la Iaşi, care şi-a băgat firma în insolvenţă, la capătul a patru ani de afacere la Câmpulung, marcată de nereguli grave, sancţionate de trei ori de Garda de Mediu cu amenzi de câte un miliard, şi, bomboana pe colivă, un accident de mediu rămas fără vinovaţi şi pedepse.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Greenpeace România s-au aflat în Muscel, pentru o acţiune de documentare despre defrişările masive în zona masivului Piatra Craiului. Ion Lucaciuc, preşedintele UNPR Câmpulung, i-a contactat şi a stabilit cu ei această vizită, care va fi urmată de un plan de acţiune, susţine politicianul. ”Vom avea un program comun cu Greenpeace în zonă, vom decide ce acţiuni vom iniţia şi nu excludem posibilitatea de a ne adresa forurilor europene, unde normele sunt foarte stricte.”, a declarat fostul consilier local, citat de Evenimentul Muscelean. ”Nu merită ca, pentru aproximativ 100 de locuri de muncă, pe care le asigură Holcim, generaţiile care vin după noi să sufere din cauza dezastrului climateric”.

   Preşedintele UNPR Câmpulung a anunţat un program comun cu Greenpeace România referitor la Muscel. ”Îi invit pe domnii de la Holcim şi administaţia locală să considere foarte serioase aceste afirmaţii ale noastre. Şi salariaţii de la Holcim au copii şi directorii de acolo, de asemenea, şi nu ştiu dacă vor să le lase o asemenea zestre. Un munte retezat, pentru ce? Dacă reprezentanţii Holcim au alte opinii, îi rugăm  să ne contrazică.”, a încheiat Ion Lucaciuc. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Organizația Greenpeace România dorește să facă următoarele precizări referitoare la informațiile prezentate în articolul publicat pe http://www.promptmedia.ro, în data de 03.09.2015, cu titlul „Holcim, pus la colț de ecologiști”:

    – reprezentanți ai organizației Greenpeace s-au aflat pe teren, în zona Muscel, exclusiv pentru a documenta tăieri de arbori în zonă.
    -organizația Greenpeace România nu are nici un fel de afiliere cu nici un partid politic din România și nu a fost contactată de Ion Lucaciuc, președintele UNPR Câmpulung, așa cum este precizat în articol. De asemenea, menționăm că domnul Ion Lucaciuc, nu este în nici un fel împuternicit pentru a vorbi în numele organizației Greenpeace.
    – În prezent organizația Greenpeace derulează trei campanii principale în România, care vizează protejarea pădurilor, energia curată și agricultura sustenabilă.

    Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, apolitică, prezentă în peste 50 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.