Acasă Nord-Est Botosani Botoșani: Contrabandişti de ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu coletele în...

Botoșani: Contrabandişti de ţigări prinşi de poliţiştii de frontieră cu coletele în spate

DISTRIBUIȚI

contrabanda140045 – 24092015 – Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat doi cetăţeni români care transportau în spate, de la malul râului Prut, 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, pe care le trecuseră peste apă cu ajutorul unei lansete.

În data de 23 septembrie a.c., pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti  – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră au observat două persoane de sex masculin care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Bobuleşti, transportând în spate patru colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză care nu s-au supus somaţiilor fapt pentru care lucrătorii noştri au executat un foc de armă în plan vertical fără a se înregistra victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii au fost reţinute cele două persoane care au fost identificate ca fiind cetăţenii români Vasile C. şi Andrei C., cu vârste de 20 respectiv 46 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, care au declarat că s-au deplasat la malul râului Prut şi au preluat cele patru colete cu ţigări trăgându-le cu ajutorul unei lansete şi a unei funii de nylon.

În cele patru colete au fost depistate 40.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză Rep. Moldova, în valoare de 17.856 lei. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.