Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Nu numai România respinge cotele obligatorii de imigranți

Bruxelles: Nu numai România respinge cotele obligatorii de imigranți

DISTRIBUIȚI

 139777 – 14092015  – România şi alte cinci state membre UE resping cotele obligatorii Vicepremierul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, se află, luni, la Bruxelles, unde susţine poziţia ţării noastre de a respinge cotele obligatorii de refugiaţi impuse de către Comisia Europeană. Nu doar România respinge cotele impuse, ci şi Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria.

La Bruxelles are loc, luni, reuniunea extraordinară a Consiliului JAI, dedicat dezbaterii pachetului de măsuri propus de Comisia Europeană în cazul crizei refugiaţilor, în special cotele de refugiaţi – obligatorii sau voluntare – ce ar urma să revină fiecărei ţări membre UE.  Potrivit propunerii CE, România ar urma să preia 4.646 de refugiaţi, la care se adaugă cei 1705 deja repartizaţi pentru ţara noastră în luna mai.

Conform mandatului primit din partea președintelui și prim-ministrului, Oprea va susține în fața miniştrilor de Interne europeni şi a reprezentanţilor Comisiei Europene poziţia consolidată a României de a participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene, şi de respingere a cotelor obligatorii impuse statelor membre de către Comisia Europeană.

Nu doar România respinge cotele obligatorii de refugiaţi. Şi Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria merg luni la Bruxelles, la Consiliul JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), cu un mandat de respingere a cotelor impuse. La întrunirea extraordinară a Consiliului JAI participă, pe lângă miniștrii de Interne din țările Uniunii Europene și reprezentanți ai agențiilor europene și ale Națiunilor Unite – Frontex, Biroul de Ajutor European pentru Azil, Europol, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU și Organizația Internațională pentru Migrație. O decizie finală va fi luată într-un posibil Consiliu European de urgenţă, aşteptat pentru această lună, anunță TVR. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.