Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ajutor umanitar acordat Iordaniei în criza refugiaților

București: Ajutor umanitar acordat Iordaniei în criza refugiaților

DISTRIBUIȚI

 140181 – 30092015 – România va acorda un ajutor umanitar de urgență Regatului Hașemit al Iordaniei, urmare a amplificării crizei refugiaților. În acest sens, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Externe din Fondul de rezervă bugetară cu suma de un milion de lei. România se alătură astfel statelor care răspund apelurilor adresate de Iordania comunității internaționale cu privire la creșterea asistenței financiare dedicate refugiaților sirieni. În cadrul convorbirilor avute cu prilejul vizitei la București din 3 septembrie 2015 de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Expatriaților, Nasser Judeh, cu oficialii români, ministrul iordanian a subliniat necesitatea sporirii asistenței financiare.

Prin această măsură, Guvernul României sprijină implicit comunităţile locale din Iordania în care sunt găzduiţi cea mai mare parte din cetăţenii sirieni aflaţi în Regat. Totodată, alocarea unei asistențe financiare pentru gestionarea situației refugiaților sirieni găzduiți pe teritoriul Iordaniei vine în sprijinul abordării europene, susținută ferm de România, ce vizează soluționarea la sursă a cauzelor migrației și este în concordanță cu apelurile comunității internaționale de sprijin al statelor terțe care au primit cei mai mulți refugiați din Siria.

Peste 4 milioane de persoane din Siria au părăsit teritoriul național pentru a se refugia, în principal, în statele vecine – Iordania, Liban, Turcia. În Iordania, sunt aproximativ 1,5 milioane de cetățeni sirieni, la o populație estimată la circa 8,1 milioane de persoane.

În plan politic, Iordania este unul din aliații politicilor occidentale în Orientul Mijlociu și un promotor activ al luptei împotriva terorismului. Comunitatea euro-atlantică acordă o importanță majoră menținerii stabilității Iordaniei, având în vedere că se învecinează cu zone afectate de criză. –   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.