Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ana Birchall (PSD): Legea egalităţii de şanse reprezintă un pas important...

București: Ana Birchall (PSD): Legea egalităţii de şanse reprezintă un pas important pentru asigurarea unui mediu echitabil şi şanse egale între femei şi bărbaţi

DISTRIBUIȚI

 139694 – 10092015  – Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la 9 septembrie proiectul de lege privind egalitatea de şanse iniţiat în 2013 de deputatul social-democrat Ana Birchall, act normativ ce vizează asigurarea unui mediu echitabil şi şanse egale pentru femei şi bărbaţi în societate. “Femeile din România au nevoie, fără îndoială, de reglementările acestei inițiative legislative pentru a beneficia de aceleaşi şanse de promovare ca bărbaţii şi pentru a beneficia de principiul european al plăţii egale pentru munca de valoare egală. Prin această lege este înlăturat un alt tip de violenţă asupra femeilor: violenţa economică”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

“Este un proiect la care am ţinut şi pentru care m-am luptat foarte mult, nu doar pentru că întotdeauna am susţinut drepturile femeilor şi pentru că rămân o susținătoare a Convenției de la Istanbul, dar și pentru că aplicarea unui număr cât mai mare din recomandările europene poate contribui la îmbunătățirea vieții femeilor şi din România”, a mai susţinut Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a apreciat totodată eforturile organizaţiilor societăţii civile care au susţinut proiectul de lege privind egalitate de şanse. “Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor societăţii civile care au dat dovadă de o reală susţinere a proiectului meu legislativ şi în special reprezentanţilor Femina România, pentru sfaturile şi contribuţiile pe care le-au adus în etapa elaborării propunerii legislative. Lupta lor continuă pentru schimbarea mentalităţilor privind rolul şi statutul femeilor în societate a reprezentat pentru mine un izvor de inspiraţie”, a precizat deputatul PSD Ana Birchall.

“Consider că mentalitățile din România s-au modificat substanțial în ultimii ani și sper că această lege care conturează un climat potrivit pentru o reală egalitate de şanse între bărbaţii şi femeile din țara noastră să devină încă o cărămidă la edificiul democratic al schimbării de mentalităţi şi la combaterea discriminărilor de orice fel“, a încheiat Ana Birchall. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.