Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Athanasiu și Andronescu, urmăriți penal

București: Athanasiu și Andronescu, urmăriți penal

DISTRIBUIȚI

Athanasiu, revoltat!139738 – 11092015  –   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri să aprobe cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul unui dosar pe numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu.

La 27 august şi 8 septembrie, ÎCCJ a amânat judecarea acestei cereri, motivul fiind nepublicarea unei decizii a Curţii Constituţionale legate de citarea părţilor în cadrul acestei proceduri.

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

”Nu a început niciodată urmărirea penală, deci nu are cum să se redeschidă acum. Demersul DNA se bazează pe o ilegalitate extrem de mare. Sunt extrem de revoltat, nu am crezut, ca profesor de drept şi om onest, că se poate deschide urmărirea penală pe două fapte care una a fost dezincriminată şi una nu era prevăzută în legea în vigoare la acea dată. Articolul 17 litera d din legea 78/2000 a fost abrogat prin noul Cod Penal. Infraţiunea nu mai există. Articolul 4 din Codul Penal spune că nu poţi fi anchetat pentru o faptă penală dezicriminată. A doua faptă, prevăzută la articol 13 indice 2 din legea 78/2000 a intrat în vigoare pe data de 2 decemebrie 2004, cu mult timp după prezumtiva faptă de abuz constatată în semnarea unui contract în decembrie 2003. Nu pot fi anchetat pentru aceste fapte, dincolo de faptul că sunt complet străin de orice faptă pusă în sarcina mea. Este o aberaţie pe care o voi reclama la CEDO. Un an de zile am fost batjocorit. Nu am fost niciodată chemat la DNA. Este o încălcare grosolană a legistaţiei penale româneşti, o hărţuire a mea nepermisă, care nu va rămâne aşa”, a declarat Athanasiu, citat de Digi24.

Potrivit acestuia, orice student în anul doi la Drept ştie aceste lucru. Mai mult dosarul său s-ar baza pe nenunţuri făcute după zece ani, în care numele său nici măcar nu este pomenit. – PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.