Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: După PSDR, PNȚCD, UFD, PNL și PDL, Valentin Ionescu a ales...

București: După PSDR, PNȚCD, UFD, PNL și PDL, Valentin Ionescu a ales UNPR

DISTRIBUIȚI

 139584 – 03092015 – Economistul Valentin Ionescu, fost ministru al Privatizării, s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României. ”Domnul Valentin Ionescu se alătură echipei de specialişti în economie şi finanţe din partid şi va lucra, împreună cu profesorul Mircea Coşea, la strategia economică a UNPR”, se precizează în comunicatul UNPR.

Valentin Ionescu este jurist român, fost consilier prezidențial al președintelui Emil Constantinescu în perioada 5 septembrie 1997 – 5 decembrie 1997 și apoi ministru al Privatizării din decembrie 1997 până în 14 aprilie 1998.

A absolvit Facultatea de Drept a Universității București. Face politică din 1990. O scurtă perioadă de a activat în organizația de tineret din Bucuresti a PSDR, din 1991 fiind președinte al acesteia la nivel national. În toamna anului 1992 intră în PNȚCD și devine președintele Agenției Naționale pentru Privatizare.

Valentin M. Ionescu a inițiat o serie de politici prin care au fost introduse în legislație leasing-ul, franciza, organizarea si funcționarea burselor de mărfuri, precum si fondurile cu capital de risc. De asemenea, a inițiat revizuirea legislației privitoare la privatizarea sectorului industriei manufacturiere și de servicii, ceea ce a impulsionat procesul de dezetatizare a economiei în intervalul 1997 – 1999. Pentru o scurta perioadă a deținut funcția de consilier prezidențial al președintelui României (septembrie – decembrie 1997), după care s-a reîntors în structura guvernului, ca ministru al privatizării. După formarea guvernului Radu Vasile în aprilie 1998, Valentin M.Ionescu a pierdut sprijinul politic și s-a restras din centrul vieții politice. În 1999 a părăsit PNȚ-CD, preferând să activeze în Uniunea Forțelor de Dreapta. Dar în anul 2000, după încheierea alianței dintre Uniunea Forțelor de Dreapta cu Partidul Național Țărănesc-Creștin Democrat, se înscrie în Partidul National Liberal, din conducerea căruia a facut parte din septembrie 2002 până în februarie 2005. Din anul 2007, a activat în Partidul Democrat Liberal. – PROMPT MEDIA

foto:realitatea.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.