Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Ministrul” Apărării, în inspecție la Batalionul 2 Infanterie ”Călugăreni”

București: ”Ministrul” Apărării, în inspecție la Batalionul 2 Infanterie ”Călugăreni”

DISTRIBUIȚI

 140185 – 30092015 – Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit miercuri, 30 septembri, cu Cezar-Dumitru Roşu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Iaşi, câştigătorul proiectului ”Ministru pentru o zi” al Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministrul Duşa l-a felicitat pe elev pentru calitatea răspunsurilor date la chestionarul care l-a calificat pentru funcţia de „ministru pentru o zi” şi şi-a exprimat speranţa că această zi va reprezenta pentru Cezar Roşu un reper important în alegerea carierei.

Prima inspecţie a ”ministrului pentru o zi” a fost la sediul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, unde a fost întâmpinat de comandantul unităţii, care i-a prezentat misiunile specifice. De asemenea, militarii au efectuat un exerciţiu demonstrativ cu tema “Plutonul de infanterie în executarea unui punct de control trafic”, după care au luat masa împreună.

La Academia Tehnică Militară, al doilea obiectiv vizitat astăzi, Cezar-Dumitru Roşu a fost întâmpinat de rectorul instituţiei militare şi de profesori, care i-au prezentat oferta educaţională şi modul de pregătire a instituţiei pentru începerea noului an universitar. Au fost vizitate Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele “Cyber Defence” şi “Sisteme integrate de comunicaţii”. Totodată, „ministrul pentru o zi” s-a întâlnit şi a schimbat impresii cu studenţii din anul I.

Proiectul s-a finalizat la Biroul social media al M.Ap.N. unde Cezar-Dumitru Roşu a interacţionat în direct cu prietenii paginii de Facebook a instituţiei şi a răspuns la întrebări, aceştia fiind curioşi de experienţa pe care a avut-o ca “ministru pentru o zi”.

Scopul evenimentului “ministru pentru o zi” este de a înlătura barierele de comunicare dintre elevi şi mediul decizional şi conştientizarea responsabilităţilor unui lider cu atribuţii la nivel naţional. Proiectul se realizează în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor, for consultativ în cadrul sistemului educaţional. –   PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.