Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nou director la Administrația Spitalelor din Capitală

București: Nou director la Administrația Spitalelor din Capitală

DISTRIBUIȚI

 140177 – 30092015 –   Bogdan Gangura, directorul Administrației Spitalelor din București, a fost demis de primarul general interimar, Ștefănel Dan Marin, pentru că noua clădire a spitalului ”Gomoiu” nu poate fi racordată la utilități, pentru că nu s-a prevăzut din proiect. Noul director al Administrației Spitalelor din Capital este Dan Potecă.

Radu Richard, consilier general PNL, a precizat: „Deși se dorea a fi una dintre cele mai mari și moderne facilități pentru copii din România, ambulatoriul a fost proiectat fără ca utilitățile de apă, canal, energie electrică și gaze naturale să fie prevăzute. Proiectul, cu o valoare totală de 6 milioane lei, va pierde finanțarea externă nerambursabilă în valoare de 4,5 milioane lei, dacă până la 31 iulie 2016 unitatea medicală nu este dată în funcțiune cu utilitățile adecvate”.

Noua clădire a Spitalului „Gomoiu”, de șase etaje, este construită în curtea actualei unități sanitare, al cărui sediu este o clădire de patrimoniu, veche de aproape 100 de ani (1927).

Odată cu darea în folosință a noii clădiri, numărul paturilor de la „Gomoiu” va crește la 278, iar numărul sălilor de operație la 10. Noua unitate medicală va avea, de asemenea, o secție de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională și cardiologie pediatrică. Spitalul va avea un spațiu verde de 3.400 de metri pătrați și o parcare cu 119 locuri, dintre care 5 pentru ambulanțe.

Cladirea veche a Spitalului „Victor Gomoiu” va fi restaurată și transformată într-un centru de formare profesională pentru studenți, rezidenți și specialiști, urmând să găzduiască săli de curs, de conferințe, biblioteci și laboratoare, fiind legată de noua clădire , printr-o pasarelă de sticlă. În 2015, bugetul spitalului Gomoiu se ridică la circa 300 milioane lei. –   PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.