Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Poziția Guvernului României, în acord cu toată lumea

București: Poziția Guvernului României, în acord cu toată lumea

DISTRIBUIȚI

139872 – 17092015  –  Guvernul României reiterează poziția conform căreia construcția unui gard, la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți este neconformă cu normele Uniunii Europene. Această poziție a Guvernului României, cu privire la tratamentul aplicat imigranților de autoritățile maghiare, este în acord cu cele exprimate de statele UE, instituțiile UE și alte organisme internaționale, se arată într-un comunicat de presă

”Reamintim faptul că autoritățile maghiare au primit critici în ultimele zile atât de la organizațiile care veghează la respectarea drepturilor omului, cât și de la reprezentanți ai unor state ale Uniunii Europene și ai unor instituții europene și internaționale. Guvernul României consideră ca fundamentală respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de către fiecare dintre statele UE, dar nu numai. De asemenea, Guvernul României consideră reacțiile oficialilor maghiari, la opiniile exprimate de către autoritățile de la București, ca fiind total nejustificate”.

Ban Ki-moon, secretar general al ONU

”Am fost scandalizat să văd cum sunt tratați acești refugiați și imigranți, este inacceptabil’. ”Nu este acceptabil (tratamentul aplicat imigranților în Ungaria). Toate țările au probleme interne dar din moment ce sunt persoane care se refugiază din cauza războiului și a persecuțiilor trebuie să manifestăm compasiune și spirit de conducere”.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/09/16/ban-ki-moon-considera-inacceptabil-tratamentul-aplicat-imigrantilor-in-ungaria-21-08-13

 UNCHR

Agenţia ONU pentru Refugiaţi, care afirmă că zidul “de protecţie” reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional de a solicita azil.

http://mediascop.ro/un-oficial-ceh-solicita-inchiderea-frontierei-schengen-in-fata-valului-de-refugiati/

Natasha Bertaud, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene

”Comisia Europeană nu promovează construirea zidurilor de apărare şi încurajează statele membre să găsească măsuri alternative. Nu cu mult timp în urmă, am dărâmat ziduri în Europa. Nu ar trebui să le construim din nou”

http://www.mediafax.ro/externe/comisia-europeana-critica-dur-decizia-ungariei-de-a-construi-un-zid-la-frontiera-cu-serbia-14470935

Premierul croat, Zoran Milanovic

”Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă .Zidurile care se ridica nu doar ca nu vor opri pe nimeni, ba mai si trimit un mesaj ingrozitor si periculos (…) Sarma ghimpata in Europa secolului al XXI-lea nu reprezinta niciun fel de raspuns, este doar o amenintare”

http://www.ziare.com/invazie-imigranti/croatia/croatia-se-teme-de-consecintele-valului-de-imigranti-ce-a-anuntat-presedintele-1382747

Premierul sârb, Aleksandăr Vucici

„Sunt surprins și șocat, vom discuta despre această decizie cu colegii noștri ungari. Soluția nu este să ridici ziduri. Serbia nu poate fi vinovată de situația creată de imigranți, nu suntem decât o țară de tranzit. Este Serbia vinovată de situația din Siria?”

Premierul a mai pus întrebarea dacă țara sa trebuie, „la rândul ei, să ridice ziduri la granița cu Macedonia și Bulgaria?”, țări vecine de unde ajung în Serbia imigranți clandestini care vor să ajungă în țările occidentale din UE.

„Serbia nu va ridica ziduri, nu se va izola, nu înțeleg această decizie și intenționez să discut despre asta cu partenerii noștri din cadrul UE”.

http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/18/imigranti-serbia-socata-de-decizia-ungariei-de-a-inchide-granita-comuna-00-02-20PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.