Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ştafeta Veteranilor 2015

București: Ştafeta Veteranilor 2015

DISTRIBUIȚI

139590 – 04092015 – Militarii organizaţi voluntar în grupul Invictus România au luat startul vineri, 4 septembrie, ora 9.00, de la Monumentul Eroilor Patriei, situat la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, pe primul traseu de alergare din cadrul ediţiei din acest an a Ştafetei veteranilor. Acest prim traseu, cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, include localităţile Bucureşti, Ploieşti, Predeal şi Sfântu Gheorghe.

În 2015 ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, aceasta fiind purtată de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanţă de peste 1.000 de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional.

În fiecare din localităţile unde s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un drapel naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate.

Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental ”Glorie Ostaşului Român”.

Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi al sărbătoririi, la 25 Octombrie, a Zilei Armatei României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.