Acasă Externe Cehia: Întâlnire importantă, la Praga, privind imigranții

Cehia: Întâlnire importantă, la Praga, privind imigranții

DISTRIBUIȚI

 139747 – 11092015  –   Miniștrii de Externe din țările Grupului de la Visegrad – Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria – se întâlnesc astăzi la Praga cu omologii lor german și luxemburghez pentru a discuta despre criza imigranților, potrivit RFI.

Țările Grupului de la Visegrad s-au opus cotelor de repartizare a imigranților propuse de Comisia Europeană și susținute de Germania, menite a asigura o distribuire solidară a 160.000 de refugiați. Guvernele țărilor Grupului de la Visegrad insistă ca Uniunea Europeană să încerce să rezolve problema crizei imigranților la rădăcina acesteia, să protejeze spațiul Schengen și să lupte împotriva traficului de imigranți.

Miercuri, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a cerut statelor comunitare să-și împartă de urgență primirea a 160.000 de refugiați care așteaptă în Italia, Grecia și Ungaria. Conform acestui plan, cele patru țări din Grupul de la Visegrad ar urma să primească mii de refugiați, dar mult mai puțini decât Germania, Franța și Spania.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut o ”repartizare obligatorie” între toate statele și fără un plafon global. Ea a propus de asemenea o reuniune a G7 și a mai multor țări arabe pentru a debloca fonduri în favoarea refugiaților originari din Siria și instalați în tabere în țări vecine cu aceasta. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.