Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: Algele de pe Dunăre au făcut aproape impracticabil pescuitul la concursul...

Giurgiu: Algele de pe Dunăre au făcut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge. Afla rezultatele competiției

DISTRIBUIȚI

pescuit139859 – 17092015  –  Cea de-a treia ediție a competiției de pescuit extrem pe Dunăre, Boat Fishing Challenge, organizată de Hartapescar.ro, a avut loc sâmbătă, 12 septembrie, în jurul insulei Mocanu, în apropiere de Giurgiu.

Vremea rea a determinat încă din start 4 echipaje de ambarcațiuni să renunțe, iar cei care au ieșit în larg au avut de înfruntat un dușman de necontrolat al pescuitului pe fluviu. Cotele joase și căldura din ultima perioadă au determinat apariția unui fenomen foarte rar pe Dunăre, alge purtate în cantități mari de curent și care s-au agățat necontenit de firele pescarilor.

Deși în aceste condiții pescuitul a fost aproape impracticabil, pescarii și-au adaptat strategiile și s-au axat pe tehnici de feeder cu lansări în apropiere de mal, acolo unde curentul este de obicel mai slab. Departajarea s-a făcut în capturi mici, dar numeroase. Premiul pentru cea mai mare cantitate de pește a fost cîștigat de echipa giurgiuveană alcătuită de Marian Bejgu și Mugur Frone (cu cantitatea de 2,7kg), iar premiul pentru cea mai mare captură a revenit echipei formată din George Ciobanu și Emanuel Manda (roșioară, 200g).

Supărarea concurenților a fost alinată la festivitatea de premiere, întrucât premiile oferite de organizatori au fost generoase: excursii în Delta Dunării, produse electronice pentru pescuit, vouchere de servicii pentru pescari, cărți, momeli și multe alte surprize. – –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.