Acasă Nord-Vest Maramures Maramureș: Focuri de armă, doi cetăţeni reţinuţi şi 12.000 pachete ţigări confiscate,...

Maramureș: Focuri de armă, doi cetăţeni reţinuţi şi 12.000 pachete ţigări confiscate, la frontiera de nord a ţării

DISTRIBUIȚI

 139540 – 02092015 – În ultimele 48 de ore, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 11.870 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 107.500 lei.

Doi cetăţeni, unul ucrainean şi altul român, care au încercat să fugă, au fost reţinuţi după ce au fost trase mai multe focuri de avertisment, conform procedurilor legale, iar acum sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La 1 septembrie a.c., la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune, pe raza jud. Maramureş, pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun provenite din Ucraina. Pe timpul acţiunii a fost identificat, pe un drum forestier, între localităţile Petrova şi Strâmtura, un autoturism de teren, marca Chrysler, despre care existau date că transportă ţigări. Drept urmare, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control maşina în cauză, însă conducătorul auto a ignorat semnalele continuându-şi deplasarea în mare viteză. Polițiștii au trecut la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, folosind totodată şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale. La scurt timp, s-a reuşit blocarea autoturismului de teren şi reţinerea conducătorului auto, acesta fiind identificat ca fiind Ioan B. de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş. În urma controlului autoturismului, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost descoperite 15 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 7.870 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. S-a întocmit dosar penal pentru contrabandă, autoturismul folosit la transportul ţigărilor, în valoare de 500 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.