Acasă Nord-Vest Maramures Maramureș: Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani, opriţi la frontiera de...

Maramureș: Patru călăuze ucrainene şi şase cetăţeni afgani, opriţi la frontiera de nord a ţării

DISTRIBUIȚI

139589 – 04092015 – În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, pe raza localităţii de frontieră Sarasău, județul Maramureş, patru cetăţeni ucraineni care intenţionau să transporte, în Austria,  şase cetăţeni afgani.

Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi şi cetăţenii afgani au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

La 2 septembrie a.c., în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza jud. Maramureş. Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au identificat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Sarasău, respectiv la intrarea în Sighetu Marmaţiei, trei autoturisme despre care existau date că transportă cetăţeni de origine afro-asiatică. La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl S., de 25 ani şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de cetăţeanul ucrainean Vasyl L., de 32 ani, s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane, cinci de sex masculin şi una de sex feminin, care nu vorbeau limba română şi nici ucraineană. Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de un cetăţean ucrainean – Ivan G,. de 31 de ani, alături de care călătorea  Igor J., de 35 de ani, cu dublă cetăţenie maghiară şi ucraineană. Pentru continuarea cercetărilor, cele trei autoturisme împreună cu persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător.

Drept urmare, conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar cei patru cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic pe migranţi.- PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.