Acasă Economie Maramureș: Peste 27.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

Maramureș: Peste 27.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

 139708 – 10092015  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 27.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 242.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

La 9 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Compartimentul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii de frontieră Berbeşti, jud. Maramureş o autoutilitară marca Iveco suspectă că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. La controlul efectuat asupra autoutilitarei, a fost descoperit un locaş special amenajat în care a fost observată o însemnată cantitate de ţigări, fapt pentru care maşina şi şoferul, identificat ca fiind Petru O., de 29 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. Cu această ocazie, în locaşul special amenajat confecţionat în compartimentul pentru transport marfă, a fost descoperită cantitatea de 46 de colete care conţineau 23.470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de peste 207.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar maramureşeanul este cercetat pentru contrabandă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.