Acasă Centru Alba Alba: Cum se fură aurul de la Roșia Montana

Alba: Cum se fură aurul de la Roșia Montana

DISTRIBUIȚI

 140748 – 27102015 –  Zeci de percheziţii sunt efectuate marţi dimineaţa, majoritatea în zona Roşia Montană şi în judeţele Bihor, Cluj şi Mureş, într-un dosar privind executarea de perchezitii, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 600.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Sunt efectuate în total 64 de percheziţii, din care 59 în Alba, trei în Mureş şi câte una în Bihor şi Cluj, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de activităţi miniere fără permis sau licenţă, de evaziune fiscală, furt calificat şi de spălare de bani. Poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate. Prejudiciul cauzat astfel este estimat la peste 600.000 de lei. Cercetările au fost efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

La percheziţii participă în total 160 de poliţişti din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul unor cadre din IPJ Mureş, Cluj şi Bihor. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. –  PROMPT MEDIA

foto:enational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.