Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Despre toleranță și respect la Bruxelles

Bruxelles: Despre toleranță și respect la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 Cazanciuc - Bruxelles140234  – 02102015 – Ministrul Justiției, Marius Robert Cazanciuc, a participat, la Bruxelles, la Conferința Toleranță și respect: prevenire și combaterea urii antisemite și anti-musulmane în Europa, răspunzând astfel invitației primite din partea prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La eveniment au participat miniștri de Justiție din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai ONG-urilor, reprezentanți ai societății civile, lideri religioși, reprezentanți ai mediului academic și parlamentari. Discuțiile s-au concentrat pe necesitatea găsirii unor răspunsuri rapide și viabile la provocările cu care se confruntă în prezent toate statele membre ale Uniunii Europene,  cu respectarea deplină  a drepturilor fundamentale.

În acest context, ministrul român a avut o discuție bilaterală cu Věra Jourová, comisarul pentru Justiție, protecția consumatorilor și egalitate, în cadrul căreia s-a pus accentul pe necesitatea consolidării dialogului dintre cetățenii statelor membre UE și oficialii naționali și europeni. În acest sens, ministrul român a propus organizarea în România a unui eveniment care să faciliteze dialogul dintre cetățenii noștri și comisarii europeni.

În timpul intervenției, ministrul Cazanciuc a subliniat că ”societatea nu ar trebui să tolereze infracțiunile motivate de ură. Acest lucru începe cu o educație solidă cu privire la toleranță și non discriminare.”

Conferința se înscrie într-o serie de evenimente ce au ca temă centrală respectarea drepturilor fundamentale în UE, care vor fi organizate de Frans Timmermans, Prim-vicepreședinte al CE și comisar responsabil cu legiferarea, relațiile inter-instituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Doc, corect. E asa de ledpime, incat nu stiu daca chiar va intimida vreun parlamentar, acest bluf (ca sa ramanem la poker).In fine (parvan a sesizat excelent), a reusit sa seteze agenda publica pe weekend (m-a facut si pe mine sa citesc atent paragraful cu pricina). E incredibil ca inca ii merge acest artificiu de deturnare a atentiei publice. A reusit chiar sa aduca impreuna doi fosti presedinti intr-un studio de televiziune, discutand despre declaratia aruncata chipurile in trecat la radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.