Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 13 octombrie – Ziua informării preventive

București: 13 octombrie – Ziua informării preventive

DISTRIBUIȚI

 140442  – 12102015 –. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie, în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării va fi marcată ”Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul ”Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative care vor avea loc cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 octombrie a.c., sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie locale îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

De asemenea, în intervalul orar 9.00 – 18.00, subunităţile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov îşi vor aştepta vizitatorii dornici să cunoască aspecte din activitatea specifică Armei pe care o reprezentăm.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.