Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ”Datornicii nu-și vor găsi dreptatea de la bancheri ca domnul Bogza,...

București: ”Datornicii nu-și vor găsi dreptatea de la bancheri ca domnul Bogza, plătiţi cu un milion de euro pe an”, spune deputatul Zamfir

DISTRIBUIȚI

 zamfir-daniel-catalin140742 – 26102015 –  Într-o scrisoare deschisă adresată colegilor din Parlament, deputatul PNL Daniel Zamfir semnalează campania agresivă, ”plină de manipulări”, dusă de unii reprezentanți ai sistemului bancar împotriva proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii creanțelor către bănci.

”Sunt absolut revoltat de cel mai recent exemplu, acela al președintelui Bancpost, domnul Mihai Bogza, care, pretinzând că vorbește în numele Consiliului Investitorilor Străini, insultă Parlamentul României, o poziție pe care investitorii străini nu cred că și-o asumă”.

Zamfir dă ca exemplu declarația lui Bogza care a spus că ”din partea Consiliului Investitorilor Străini, am fost și eu adesea prezent în Parlament și, când văd acolo nivelul discuțiilor, tipul de inițiative care sunt promovate, nivelul discuțiilor care sunt purtate de niște oameni care sunt cu totul nespecialiști și care aruncă doar niște proiecte de legi fără să aibă habar despre industria bancară, fără să se gândească să facă un studiu de impact, dacă aș fi eu însumi investitor în industria bancară, probabil că m-aș retrage și nu m-aș mira dacă mulți dintre cei care sunt astăzi prezenți pe piața bancară gândesc așa”.

”Este și mai revoltător faptul că o astfel de declarație vine din partea unui domn care are o foarte mare răspundere pentru ceea ce guvernatorul Isărescu numea relația de încredere ruptă dintre clienți și bănci. Domnul Bogza, în perioada 1998 – 2003, a fost viceguvernatorul BNR care a coordonat activitatea de reglementare, autorizare şi supraveghere prudențială, fiind și președintele Consiliului de Administrație al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Anterior, fusese consilier al președintelui Băncii Agricole, una dintre primele falimentate în România, cu un prejudiciu de peste 800 de milioane de dolari. În timp ce se ocupa cu supravegherea prudențială au mai falimentat șapte bănci, culminând cu megaescrocheria CEC-FNI. Acum, domnul Bogza lovește în Parlament încercând să speculeze idei preconcepute despre Legislativul țării pentru a apăra un sistem bancar asupra căruia planează prea multe cazuri de corupție, prea multe procese câștigate împotriva comisioanelor ilegale de o lege care să aducă echitate în raporturile între cetățeni și bănci, nu o lege împotriva băncilor. Ea este privită așa pentru că sistemul bancar din România refuză să accepte că efectele crizei trebuie suportate împreună, cetățean și bancă. De ce ar pleca investitorii străini din România dacă ar fi adoptată această lege? Cu ce-i afectează pe Vodafone, Carrefour, Metro, Petrom, Coca Cola, Renault sau Orange faptul că celor care nu-și mai pot plăti credite la bancă nu li se mai ia și pielea de pe ei, ci doar bunul ipotecat? Dimpotrivă, pentru toate companiile de mai sus e mai important ca cetățenii români să nu ajungă insolvabili. Sunt convins că știți că vor fi presiuni asupra noastră, știți și de ce, știți și care sunt interesele, dar cred că mai presus de orice trebuie să îi apărăm pe cei care suportă singuri efectele crizei. Ei nu-și vor găsi dreptatea de la bancheri ca domnul Bogza, plătiţi cu un milion de euro pe an”, subliniază Zamfir. –  PROMPT MEDIA

foto:mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.