Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dragnea zice că face concesii

București: Dragnea zice că face concesii

DISTRIBUIȚI

 liviu dragnea140407  – 09102015 – Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a declarat, vineri, că va scoate din legea inițiată de el și adoptată deja de Senat criteriul defăimării pe criterii de apartenenţă politică şi de avere din Legea defăimării pe care a iniţiat-o,pentru e elimina riscurile de ”interpretare greşită”, şi va dimina cuantumul amenzilor, anunță Mediafax.

”Spiritul legii nu a fost de a proteja în vreun fel partidele politice sau oamenii politici de critici, dar pentru a elimina orice risc, care într-adevăr poate apărea, ca cineva vreodată să folosească această prevedere pentru a-şi proteja partidul sau acţiunile, această noţiune va fi scoasă din lege”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că va elimina, printr-un amendament, şi criteriul privind averea, din aceleaşi considerente. Liviu Dragnea spune că nu vrea ca obiectivele legii sale să fie interpretate greşit, şi tocmai de aceea va cere şi diminuarea amenzilor pentru defăimare, astfel încât acestea să rămână ”la nivel symbolic”.

Tot în Camera Deputaţilor, Dragnea susţine că se va analiza mult mai atent în comisii orice prevedere şi orice definiţie care ar putea duce la interpretări greşite, astfel încât să fie eliminat orice risc posibil ”colateral” faţă de spiritul şi obiectivul legii.

Dragnea a explicat că legea pe care a iniţiat-o, şi care a trecut zilele acestea de Senat, a fost concepută pentru a proteja cetăţenii în faţa unor riscuri cu care s-ar putea confrunta România în următoarea perioadă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.