Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Garda Forestieră, oficial

București: Garda Forestieră, oficial

DISTRIBUIȚI

 Garda Forestiera140625 – 20102015 Senatorii au adoptat ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind crearea Gărzii forestiere, care va avea ca obiectiv oprirea tăierilor ilegale de pădure.

Potrivit secretarului de Stat în Ministerul Mediului, Anne Jugănaru, bugetul de stat pierde în fiecare an aproape 250 de milioane de euro din cauza sustragerilor de masă lemnoasă.

Anne Jugănaru: Problematica tăierii ilegale a constituit subiect de analiză în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, unde s-a decis urgentarea soluţionării acestei problematici în principal, prin luarea următoarelor măsuri: înfiinţarea gărzilor forestiere, instituirea unor structuri interinstituţionale de control, formate din reprezentanţi ai gărzilor forestiere, Direcţiei Generale a Vămilor şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, care să verifice trasabilitatea materialului lemnos în punctele vamale în cazul operaţiunilor de export; dezvoltarea sistemului informatic integrat de urmărire a materialului lemnos.

Senatorul UDMR, Tánczos Barna, consideră că astfel de măsuri nu ajută la lupta împotriva furtului din păduri şi apreciază că o soluţie ar fi crearea unui sistem online.

Tánczos Barna: Acel radar al pădurii, care controlează acuma practic toate mişcările de masă lemnoasă pe drumurile publice este o soluţie foarte bună. Dacă ministerul ar face următorul pas, ar obliga toate gaterele din această ţară să proceseze lemn introdus într-un sistem informatic la nivel naţional, am avea un tur de control foarte eficient. Dacă controlăm gaterele, care, în momentul de faţă, multe dintre ele cumpără masă lemnoasă ilegală, înseamnă că am controla astfel fenomenul. Fără cumpărare de masă lemnoasă ilegală nu există furt din pădure. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor care este for decizional în acest caz, informează Radio România Actualități.. PROMPT MEDIA

foto:romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.