Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Guvernul dă bani cui cere

București: Guvernul dă bani cui cere

DISTRIBUIȚI

 sedinta guvern140716 – 23102015 – Guvernul a aprobat, vineri, 23 octombrie, o ordonanță de urgență referitoare la cea de-a doua rectificare bugetară pentru anul în curs. Este vorba, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, despre, o rectificare pozitivă, la care au fost alocate toate fondurile solicitate de instituțiile statului.

Toate instituțiile publice care au solicitat bani au primit, pentru că avem, suntem în continuare pe excedent bugetar. Dacă se vor cheltui toate sumele alocate, vom rămâne în ținta de 1,86% convenită cu instituțiile financiare internaționale și în bugetul de stat, a declarat premierul.

Ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene şi Finanţelor au primit cei mai mulţi bani la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, iar sumele puse la dispoziţia Transporturilor şi Energiei au fost diminuate, per total deficitul urmând să rămână la 1,85% din PIB. Guvernul alocă 271 milioane de lei Ministerului Educației pentru finanțarea învățământului superior. Ministerul Dezvoltării Regionale va primi 754,4 milioane de lei, iar Ministerul Fondurilor Europene 729,6 milioane lei. 361,5 milioane de lei au fost destinați Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate. Ministerul Apărării a primit  558 milioane de lei pentru întreținere și buna funcționare.

Nu în ultimul, Administrația Prezidențială, Senatul și Camera Deputaților au primit ”atât cât au cerut” pentru cheltuielile necesare vizitelor externe. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.