Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În pragul iernii, ministrul Energiei vorbește despre falimentarea RADET și inventarea...

București: În pragul iernii, ministrul Energiei vorbește despre falimentarea RADET și inventarea unei noi regii locale

DISTRIBUIȚI

 Andrei Gerea140254  – 05102015 –  Ministrul Energiei, Andrei Gerea, susține că declararea falimentului RADET  este cea mai bună soluție pentru bucureșteni. Potrivit Agerpres, Gerea a spus că paralel cu declararea falimentului regiei locale, Primăria ar trebui să-și creeze un nou nou serviciu: ”Sunt două variante. Vom vedea care e mai avantajoasă și pentru stat și pentru municipalitate. Părerea mea este că intrarea RADET-ului în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă, o dată – pentru că Primăria nu are posibilitate, nici RADET-ul, să recupereze toate acele penalități, evident nu pot asigura în acest moment un ritm al plăților”.

Potrivit sursei citate, trebuie crescut nivelul subvențiilor, iar din acest faliment ELCEN ar obține din TVA-ul plătit la facturile neîncasate, 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea să facă inclusiv investiții în infrastructură.

În opinia ministrului, aceasta ar fi cea mai bună variantă și pentru că la nivelul consumatorului nu s-ar resimți, fiind doar o măsură administrativă, după ce ar exista un serviciu care să preia administrarea de la RADET.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Asociația Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) organizează, în perioada 5-7 octombrie, la București, cea de a XIV-a ediție a Conferinței cu tema ”Investiții și reglementare în domeniul energiei”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.