Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Metroul Bragadiru – Voluntari mai are de așteptat

București: Metroul Bragadiru – Voluntari mai are de așteptat

DISTRIBUIȚI

Metroul Bragadiru - Voluntari140537 – 15102015 – Proiectul Liniei 7 de metrou, Bragadiru – Alexandriei – Rahova – Piața Unirii – Moșilor – Obor – Colentina – Voluntari este prevăzut în Strategia globală de dezvoltare și modernizare a transportului cu metroul în București 2008 – 2030, precizează Metrorex. Astfel, în baza aprobării Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, S.C. Metrorex S.A. a făcut publică intenția de a demara procedurile pentru achiziția serviciilor de asistență și consultanță tehnică, economico-financiară și juridică pentru pregătirea documentației tehnico-economice (SPF și SF) pentru proiectul Liniei 7 de metrou.

În contextul economico-social la nivel național, de limitare a surselor de finanțare bugetare pentru proiectele de investiții în infrastructura de transport public, proiectul Magistrala 7 a fost conceput a fi realizat în parteneriat public – privat, S.C. Metrorex S.A. fiind desemnat ca Partener Public pentru organizarea și supervizarea etapelor premergătoare încheierii contractului de parteneriat public- privat și a procedurii de stabilire a unui Partener Privat.

În data de 28 ianuarie 2011 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare. În urma licitației, a fost desemnată câștigătoare asocierea PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L., Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A., Salans Moore și Asociații SCA.

Ulterior încheierii procedurii de achiziției, S.C. Metrorex S.A. a încheiat, în data de 23 augist 2011, cu asocierea respectivă contractul nr. 56/2011 reprezentând ”Servicii de proiectare, asistență și consultanță tehnică, economico-financiară și juridică pentru pregătirea și derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 7 Bragadiru – Voluntari”, în conformitate cu Legea nr. 178/01.10.2010 si H.G. nr. 1239/08.12.2010 privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a legii susmenționate. Studiul de Prefezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Tehnico-Economic Metrorex din data de 18 mai 2012.

La 7 iunie 2012 contractul a fost sistat până la clarificarea aspectelor contradictorii în legislația proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat (PPP). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.