Acasă Politic București: Miron Cozma, acuzat în dosarul Mineriada 1993

București: Miron Cozma, acuzat în dosarul Mineriada 1993

DISTRIBUIȚI

 140693 – 22102015 Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi în dosarul Minerada 1990. ”Deocamdată infracțiunea de care sunt acuzat e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera ‘g’ am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (…) Nu e vorba de crime împotriva umanității”, a declarat Cozma, la ieșirea din sediul Parchetului.

El a afirmat, potrivi agerpres.ro, că minerii au venit în București conduși de autorități. ”Dacă au venit, au venit conduși de autoritățile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și coloneii din servicii, care, chiar în iunie ’90, au fost acolo și bineînțeles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Cămărășescu, securistul”, a spus Cozma.

În opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.

”E absolut normal și consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (…) Eu marți voi da o declarație, alături de avocatul meu”, a afirmat el.

Cozma s-a declarat nevinovat și a spus că a fost adus forțat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la București. ”Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, (…) a fost adus în ultimul tren. (…) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. De-a lungul vremii nu există nicio reclamație împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (…) că i-am salvat viața lui și unei domnișoare”’, a declarat Cozma. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.