Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Căderea guvernului Streleț aranjată la Bruxelles?

Căderea guvernului Streleț aranjată la Bruxelles?

DISTRIBUIȚI

 140830 – 30102015  –  Formarea rapidă a unui nou Guvern pro-vest, susținut de forțele pro-europene de la Chișinău, fără comuniști, reprezintă urgența Rep. Moldova.

”Numai politicienii iresponsabili pot pune în joc stabilitatea țării, atât de necesară pentru menținerea parcursului european al Republicii Moldova. Stabilitatea politică este deasupra intereselor de partid și personale”, arată europarlamentarul român într-un comunicat de presă, cu referire la demiterea cabinetului Streleț, prin votul dat de Parlamentul Rep. Moldova, joi, 29 octombrie.

În acest context, Monica Macovei corelează votul dat de deputații PD, membri ai coaliției de guvernare, alături de opoziția socialist, cu consultările pe care președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, le-a avut marți în Parlamentul European cu reprezentanți ai socialițtilor europeni.

”Rep. Moldova are nevoie rapid de un guvern pro-european, care să asigure, totodată, independența justiției, să nu mai împartă politic funcțiile de conducere din justiție și procuratură și să susțină o ofensivă anticorupție imparțială, inclusiv la nivel politic.

Toți cei implicați în „furtul miliardului” sau care au beneficiat în orice fel de acești bani trebuie să fie anchetați și banii să fie confiscați, iar asta trebuie să o facă procurorii și judecătorii, fără implicarea politicului. Procurorii și judecătorii sunt independenți exact cât vor ei să fie”, mai spune Macovei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.