Acasă Presa Locala Jurnal Giurgiuvean Deputatul PSRO de Giurgiu Liliana Ciobanu solicită ministrului Agriculturii un raport referitor...

Deputatul PSRO de Giurgiu Liliana Ciobanu solicită ministrului Agriculturii un raport referitor la pierderile fondurilor europene destinate agriculturii

DISTRIBUIȚI

Liliana CiobanuDeputatul PSRO de Giurgiu, Liliana Ciobanu, s-a adresat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, cu o interpelare referitoare la pierderile suferite de România din cauza fondurilor europene nefolosite.

România a beneficiat după anul 2000, atât din partea SAPARD, cât şi, ulterior, a PNDR, de fonduri europene în cuantum de zeci de miliarde euro. Din cauza inexistenţei unui plan bine pus la punct de informare şi promovare a acordării respectivelor subvenţii, statul român a pierdut foarte mulţi dintre aceşti bani. Specialiştii din agricultură susţin că nu s-a făcut o anchetă serioasă asupra destinaţiei banilor europeni care au fost destinaţi acestui sector în perioada 200-2006 – SAPARD şi 2007-2013 – PNDR, aceasta fiind, în opinia lor, una dintre cauzele stagnării României în raport cu alte ţări din Uniunea Europeană”, a subliniat parlamentarul giurgiuvean în documentul oficial trimis conducerii MADR.

Liliana Ciobanu i-a mai  solicitat totodată ministrului Daniel Constantin să îi răspundă la următoarele întrebări: „1. În ce mod se implică ministerul pe care îl conduceţi pentru a facilita accesul celor din mediul rural la fondurile pentru agricultură alocate de Uniunea Europeană, astfel încât să fie stopate aceste pierderi?; 2. Care este suma totală pierdută de România din fondurile nefolosite pentru SAPARD şi PNDR în cele două perioade de referinţă?; 3. Dacă în urma verificărilor efectuate de către Corpul de Control al MADR au fost descoperite probleme referitoare la deturnări de fonduri, care au fost măsurile luate, câţi oameni şi instituţii au fost trimişi în judecată şi care este stadiul recuperării prejudiciilor?”.

În finalul comunicatului deputatul de Giurgiu menționează: „În opinia mea, dar şi a specialiştilor din agricultură, nu putem vorbi de o dezvoltare sustenabilă a agriculturii româneşti cât timp nu ştim ceea ce s-a întâmplat cu investiţiile din ultimii ani din domeniu. Consider că, dacă au existat anumite derapaje de la lege, cei vinovaţi trebuie să plătească, deoarece se poate vorbi de deturnare de fonduri şi de prejudicierea fermierilor corecţi din această ţară!”

 (Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.