Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Funcționarii publici se simt atacați de contribuabili și vor blocarea prin lege...

Funcționarii publici se simt atacați de contribuabili și vor blocarea prin lege a celor care îi cheamă în judecată

DISTRIBUIȚI

140252  – 05102015 –  Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) cere adoptarea unui act normativ prin care contribuabilii să fie descurajați să-i cheme în instanță pe funcționarii publici. Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii fiscali se simt intimidați de numărul din ce în ce mai mare al contribuabililor care îi acționează în instanță.

”În prezent, este de notorietate practica unor contribuabili, de a acționa în instanță organele fiscale, încercându-se intimidarea, descurajarea  și demobilizarea acestora sau chiar împiedicarea continuării acțiunilor întreprinse, prin întârzierea întocmirii documentelor finale ce consfințesc rezultatele inspecțiilor”, se arată într-un comunicat de presă. Potrivit SNFP, ANAF și Ministerul Finantelor Publice argumentează că nu se pot implica într-un asemenea demers, desi inspectorul fiscal ”și-a făcut pe deplin datoria față de societate, cu profesionalism, cunoscut fiind faptul că nu oricine poate practica cu iscusință și dăruire aceasta meserie (atragere de sume suplimentare pentru bugetul de stat, identificare si combatere evaziune fiscala, scoatere la lumina zilei a economiei subterane, etc.)”.

SNFP se arată îngrijorat că în unele spețe există plângeri, în aceeași cauză, atât pentru angajații de rând, șefii direcți, șefii de instituții, până la conducătorii autorităților centrale.

”Tragem acest semnal de alarma intrucat consideram ca nereglementarea imediata a unor astfel de situații, pe termen mediu si lung, pot avea consecinte nefaste si extrem de grave in activitatea funcționarilor Fiscului, bugetul de stat va avea mult de suferit iar fenomenul evaziunii fiscale, incurajat de asemenea practici, se va amplifica”, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.