Acasă Nord-Est Iasi Iași: DNA percheziționează, rectorul demisionează

Iași: DNA percheziționează, rectorul demisionează

DISTRIBUIȚI

 140681 – 22102015 – Dragoș Pieptu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a demisionat în urma scandalului retragerii unei liste oficiale cu 45 de studenți marocani care au fost inițial admiși pentru studii.

Pe 5 octombrie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a publicat o listă prezentată ca fiind definitivă, cu studenții admiși la facultate, însă în 15 octombrie, Facultatea a publicat pe site o nouă listă cu 121 de studenți, printre care nu se mai regăseau numele a 45 de studenți marocani.

În urma acestei situații, Ministerul marocan de Externe a convocat-o pe ambasadoarea României, pentru a da explicații cu privire la retragerea unei liste oficiale cu 45 de studenți marocani, înscriși în primul an la Medicină în Iași. În acest caz, Ministerul Educației a trimis o comisie de anchetă.

Astăzi, procurorii DNA fac percheziții la UMF Iași, în acest caz, în condițiile în care ministrul Educației declarase ca în acest caz a fost vorba despre o fraudă a personalului administrativ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.