Acasă Economie Iași: Ţigarete de contrabandă trecute cu lanseta peste Prut

Iași: Ţigarete de contrabandă trecute cu lanseta peste Prut

DISTRIBUIȚI

140413  – 12102015  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari, în colaborare cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat trei persoane, cetăţeni români, care transportau, ascunse într-un atelaj hipo, 32.600 ţigarete de contrabandă.

Evenimentul a avut loc în data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 9.40. Pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat un atelaj hipo care se îndrepta dinspre malul râului Prut catre localitatea de frontieră Trifeşti. Vameșii au monitorizat atelajul, în care se aflau două persoane şi au mai observat în apropiere încă o persoană care se deplasa cu o bicicletă şi care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Cele trei persoane şi atelajul hipo au fost conduse la sediul sectorului, iar în urma verificărilor s-a constatat că acestea sunt cetăţenii români Georgiana G., Florin S. şi Ionuţ S., ultimii doi fiind fraţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. În atelajul hipo, mascate sub iarbă şi crengi, au fost descoperite două colete învelite in folie de culoare neagră lipită cu bandă adezivă transparentă, în care erau ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. În urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 32.600 ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că ţigaretele au fost trecute peste râul Prut de cei doi fraţi, cu ajutorul unei lansete iar tânăra a avut misiunea de a supraveghea zona. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.