Acasă Externe Irlanda: Buna integrare a românilor din Irlanda trebuie dublată de sprijin pentru...

Irlanda: Buna integrare a românilor din Irlanda trebuie dublată de sprijin pentru păstrarea identității românești

DISTRIBUIȚI

SAMSUNG CAMERA PICTURES140224  – 02102015 –  Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, se află într-o vizită oficială în Irlanda, prilej cu care va avea discuții atât cu oficalii locali, cât și cu comunitatea românească din acest stat. Oficialul român a avut o întâlnire oficială cu Pat Breen, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul irlandez, prilj cu care parlamentarul irlandez a apreciat contribuția comunității românești  la viața socială și economică a Irlandei, precum și faptul că românii din Irlanda reprezintă o comunitate bine închegată.

Ministrul Tîlvăr  a subliniat că buna integrare a românilor trebuie dublată de sprijin pentru păstrarea identității românești, în contextul în care o comunitate care numără cel puțin 40.000 de membri își dorește să păstreze legături puternice cu România pe palier cultural, educațional și religios.

Totodată, ministrul delegat a abordat și problema votului prin corespondență, menționând că în România există voință politică pentru ca acest lucru să se petreacă la următorul ciclu electoral.

În continuarea vizitei, a avut loc o întâlnire cu Jimmy Deenihan, ministrul de stat pentru diaspora,SAMSUNG CAMERA PICTURES în cadrul Ministerului Afacerilor Externe irlandez.

Oficialul irlandez a prezentat modalitățile de implementare a strategiei elaborate de guvernul irlandez, subliniind contribuția pe care diaspora irlandeză o are la promovarea Irlandei și la viața economică a acestei țări.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr a prezentat direcţiile de acţiune integrată, elaborate la nivel interinstituţional, pe care statul român le are în ceea ce privește românii de peste hotare, accentuând abordarea specifică a comunității istorice și a diasporei recente.

Demnitarul român a subliniat angajamentul României de a sprijini comunitățile de români, în contextul în care provocările perioadei contemporane, care țin de legislația muncii, de dobândirea cetățeniei, de recunoașterea statutului de minoritate sau de sprijinul pe care statele de reședință le acordă noilor minorități, diferă de la zonă la zonă.

Totodată, ministrul delegat Angel Tîlvăr a prezentat omologului său stadiul de organizare a Congresului Diasporei din România, eveniment solicitat de către comunitățile de români și care se dorește a fi o interfață între acestea și statul român. –  PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.